Hartcoherentie therapie

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde techniek waarbij je door training van je ademhaling je lichaam in rust en balans brengt. Je bouwt veerkracht op  waardoor je fysiek, emotioneel en mentaal stabieler en positiever  in het leven staat.

Hartcoherentie brengt balans in je autonoom zenuwstelsel.  Je hormonenstelsel herstelt zijn evenwicht door onder andere je cortisol/ stresshormonen te reduceren. Door gebruik te maken van verschillende adembegeleiders via applicaties heb je directe feedback over je voortgang.

Het is een eenvoudige en efficiënte methode die voor iedereen geschikt is omdat het makkelijk aan te leren is. De trainingen nemen niet veel van je tijd in beslag, maar vragen wel dagelijkse aandacht op je ademhaling. Hierdoor komt je hart in balans, die op zijn buurt dan weer je brein in balans brengt.

Tijdens de sessie bij mij zie je dan ook aan de hand van een biofeedbacktoestel de samenwerking tussen je hart- en breinsystemen. De coherentie is zichtbaar op het computerscherm. Je hoeft zelf geen applicaties of biofeedbacktoestel aan te kopen.

Duur van het traject:  4 of 5 sessies verspreid over 8 weken. Dit is de tijd die nodig is om je gewoontes te veranderen. Onder begeleiding van een coach en opvolgsystemen is het makkelijk om vol te houden en voel je je gesteund in je nieuwe levensstijl waarbij je bewuster om kan gaan met stress en negatieve emoties. Je weet jezelf terug in balans te brengen door bewust op je ademhaling te focussen.

Nut ?

-stressklachten

-concentratiestoornissen

-burn-out

-slaapstoornissen

– emotionele uitputting

– hoge bloeddruk

-examenstress

 

Doelgroepen:

  • Sporters
  • Mensen met burn-out
  • Mensen opzoek naar meer innerlijke rust
  • Preventie ziekteverzuim
  • Mensen in stressgevoelige beroepen
  • Mensen die werken in ploegenstelsels
  • Managers, leidinggevenden, coördinatoren